Dirljiv trenutak
106

Brazilci posvetili Peleu pobjedu nad Korejom: Nadamo se da ćemo osvojiti titulu za njega

E. B.
Nogometna reprezentacija Brazila sinoć je na impresivan način savladala Južnu Koreju rezultatom 4:1 i izborila četvrtfinalni susret Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske.

Brazilci su slavili pogocima Viniciusa, Neymara, Richarlisona i Paquete u prvih 36 minuta susreta, a bili su posebno motivisani jer su željeli pobijediti na "joga bonito" način zbog Pelea.

Legendarni Pele je primljen u bolnicu 30. novembra i nalazi se u teškom stanju, no uoči utakmice je poslao inspirativnu poruku nogometašima Brazila.

Pele je objavio fotografiju iz 1958. godine iz Švedske i napisao:

"Šetao sam ulicama 1958. i mislio kako ću ispuniti obećanje dato ocu. Znam i da su mnogi od vas dali slična obećanja i želite osvojiti svoje prvo Svjetsko prvenstvo. Gledat ću utakmicu iz bolnice i navijat ću za vas. Sretno!", poručio je Pele.

Kada je utakmica počela brazilski navijači su na tribinama razvili veliki transparent s Peleovim likom i porukom za brzo ozdravljenje, a nogometaši su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na svoj način pružili podršku najvećem Brazilcu u historiji.

Nogometaši su na teren unijeli transparent s Peleovom fotografijom i jednostavnom porukom - "Pele!".

"Teško je trenutno govoriti o Peleu, ali želimo mu sve najbolje i nadamo se da će što prije biti bolje. Nadam se da je uživao u našoj pobjedi", rekao je Neymar, a Vinicius je dodao:

"Želim poslati veliki pozdrav Peleu. Ova pobjeda je za njega. Nadam se da će biti bolje, da će se izvući, a da ćemo mi osvojiti titulu za njega", rekao je napadač Reala.

Brazil u četvrtfinalu u petak s početkom u 16 sati igra protiv Hrvatske.