Stigao iz Rudara
738

Brazilac Santos prešao u Željezničar: Tresem se od sreće i uzbuđenja

E. B.
Fudbalski klub Željezničar je doveo brazilskog napadača Clerismarija Santosa iz prijedorskog Rudara.

Santos (20) je prošle sezone bio jedna od rijetkih svijetlih tački prijedorskog premijerligaša. Za njegove usluge se interesovalo nekoliko premijerligaša, a on se odlučio za prelazak na Grbavicu.

"Veoma sam sretan, ovo je veliki grad i veliki klub. Na Grbavici je prelijepo igrati, baš dobre navijače imamo. Jedva čekam da počne sezona, evo već se tresem od sreće i uzbuđenja. Ekipa Želje je super, tri puta sam igrao protiv njih, svi su dobri momci i odlični igrači. Jedva čekam trening i da doživim atmosferu", kazao je Santos.

Santos je počeo karijeru u Fluminenseu odakle je 2019. godine otišao u hrvatsku Dubravu, a potom je došao u BiH 2020. godine u Borac iz Kozarske Dubice.

Nakon odlične polusezone u Prvoj ligi RS Rudar ga je doveo, te je ukupno te sezone u entitetskoj ligi odigrao ukupno 29 utakmica i postigao 7 golova i sa prijedorskim klubom izborio plasman u Premijer ligu BiH.

U odigranih 29 utakmica u Premijer ligi ove sezone brzonogi krilni napadač je postigao jedan gol i upisao pet asistencija za Rudar.

Santos će biti šesti Brazilac koji je zaigrao za Željezničar. Najprije su u sezoni 1999/2000 na Grbavicu stigli Oliveira Anderson i Santos Faricio, Jorge Silva je stigao u sezoni 2006/2007, dok su u sezoni 2015/2016 za Plave igrali Mailson dos Santos i Tiago Faria, koji je i jedini koliko-toliko opravdao očekivanja navijača zbog pogotka u derbiju protiv Sarajeva.