Nogomet
0

Brazil predstavio službeni poster SP-a 2014. godine

Totalsport
U srijedu je u Rio de Janeiru predstavljen službeni plakat Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se 2014. godine održati u Brazilu.

Predstavljanje se trebalo održati u ponedjeljak, 500 dana prije početka SP-a, ali je odgođeno zbog tragedije koja je pogodila Brazil. Podsjetimo, u južnom dijelu Brazila (Santa Maria) poginule su 233 osobe, uglavnom studenti, nakon požara koji je izbio za vrijeme koncerta u jednom noćnom klubu.

"Službeni poster veliki je korak u promociji naše zemlje diljem svijeta. Važno je poslati modernu, inovativnu, zabavnu i naravno nogometno-ludu poruku svim ljubiteljima našeg sporta", rekao je na predstavljanju postera nekada najbolji nogometaš svijeta Ronaldo.

Recimo i da je poster odabro Brazilski nogometni savez, a posteri gradova domaćina objavljeni su još u novembru prošle godine. Podsjetimo, još ranije u septembru je otkriveno da će maskota sljedećeg Mundijala biti pasanac koji je ugrožena vrsta u Brazilu, a više od 1,7 miliona ljudi je u internetskoj anketi odlučilo da će se zvati Fuleco.