Prijateljska
0

Brazil pobijedio Iran 3-0

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nogometaši Brazila pobijedili su u Abu Dhabiju, u prijateljskoj utakmici, Iran s 3-0, te tako nastavili pobjednički niz pod vodstvom novog selektora Mana Menezesa.

Nakon što je na selektorskoj dužnosti naslijedio Carlosa Dungu, Menezes je odradio dvije utakmice, te su obje njegovi igrači dobili. Podsjetimo da su u premijeri Menezesa Brazilci s 2-0 savladali američke nogometaše.

Brazil je, dakako, protiv Irana manifestirao daleko veći kvalitet, te su elegantno i sa pola snage dobili ovu utakmicu. Da je bilo nešto više ozbiljnosti u njihovim redovima, vjerovatno bi konačni rezultat bio i veći.

Najljepši trenutak utakmice bio je prvi pogodak, koji je iz slobodnog udarca postigao igrač Barcelone Dani Alves. Domaći golman Seyed Mahdi Rahmati je ostao ukupan na gol-liniji prateći fantastično precizan udarac Alvesa.

Menezes je od prve minute u isturenom dijelu ekipe dao povjerenje tercetu Robinho - Coutinho - Pato, a potonji je bio i najbolji igrač utakmice. U drugom dijelu su igrač Milana i Nilmar radili šou na suparničkoj polovici, te su se svaki s pogotkom nadovezali na onaj Alvesa u prvom dijelu.

Prijateljska utakmica:

Iran - Brazil 0-3 (Dani Alves 14, Pato 69, Nilmar 90+3)