Igrat će protiv Perua
0

Brazil pobijedio Čile i plasirao se u polufinale Copa Americe

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Brazila plasirala se u polufinale Copa Americe nakon minimalne pobjede protiv Čilea u Rio de Janeiru, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:0.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a jedini i na kraju će se ispostaviti odlučujući gol za Brazil postigao je Paqieta u 46. minuti nakon akcije s Neymarom. Njemu se lopta odbila direktno na nogu nakon što je s Neymarom pokušao odigrati dupli pas, a onda sa svega nekoliko metara desnom nogom matirao nemoćnog golmana Čilea.

Samo dvije minute nakon toga Gabriel Jesus je zbog žestokog prekršaja i udarca nogom u glavu dobio direktan crveni karton, no ni igrač više nije pomogao Čileu da dođe do gola za poravnanje.

Prekršaj zbog kojeg je Gabriel Jesus dobio direktan crveni karton (Foto: EPA-EFE)
Prekršaj zbog kojeg je Gabriel Jesus dobio direktan crveni karton (Foto: EPA-EFE)

Zapravo, Čile je u 62. minuti postigao gol preko Vargasa, ali je sudija Patricio Loustau nakon VAR intervencije signalizirao nedozvoljenu poziciju i poništio gol Čileanaca.

Brazil će u polufinalu Copa Americe igrati protiv Perua koji je ranije nakon boljeg izvoženja penala bio bolji od Paragvaja. U druga dva duela četvrtfinala sastaju se Argentina i Ekvador, odnosno Urugvaj i Kolumbija.