Sigurnih 3:0
49

Brazil furiozan na otvaranju Copa Americe, Coutinho neuhvatljiv za Boliviju

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Brazila furiozno je otvorila 46. Copa Americu, a oni su u prvom susretu s ubjedljivih 3:0 porazili Boliviju.

Brazil je od prve minute preuzeo kontrolu nad loptom i bio je puno bolji protivnik, a prve dvije prilike za vodstvo propustili su Firmino i Coutinho u 5. i 7. minuti utakmice. U 11. minuti je Thiago Silva šutirao pored gola, a isti igrač imao je još jednu priliku u 34. minuti kada je šutirao preko gola.

Posljednju šansu u prvih 45 minuta imao je Casemiro u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, što je samo bila uvertira za ono što će se u drugom poluvremenu desiti.

Igrala se 48. minuta kada je najbolji južnoamerički sudija Nestor Pitana uz pomoć VAR-a svirao penal za Brazil, a siguran realizator bio je Coutinho koji u 50. minuti pogađa za 1:0. Samo tri minute nakon toga, Firmino dodaje do Coutinha, a igrač Barcelone glavom pogađa za 2:0.

Već tada je bilo jasno da će Brazil u prvom meču upisati sigurnu pobjedu i osvojiti tri boda, a tačku na ovaj meč stavio je Everton u 85. minuti kada pogađa za 3:0.

U drugom meču grupe A sastaju se Peru i Venecuela.