Copa America
22

Brazil demolirao Peru za prvo mjesto u grupi, Venecuela bolja od Bolivije

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Brazila demolirala je Peru u meču 3. kola grupne faze Copa Americe, a oni su slavili rezultatom 5:0. U drugom meču grupe, Venecuela je sa 3:1 bila bolja od Bolivije.

Brazil je sjajno otvorio meč i već u 12. minuti Casemiro nakon kornera pogađa za 1:0, da bi samo sedam minuta nakon toga Firmino pogodio za 2:0. Do poluvremena je Brazil postigao i treći gol, a strijelac je bio Everton.

Na početku drugog poluvremena, Dani Alves pogađa za 4:0, a konačnih 5:0 postavio je Willian u 90. minuti. Do kraja meča je Brazil imao priliku postići i šesti pogodak, ali je Gabriel Jesus promašio penal.

U drugom meču grupe, Venecuela je sa 3:1 bila bolja od Bolivije. Machis je s dva pogotka u 2. i 55. minuti doveo Venecuelu u vodstvo od 2:0, Justiniano je 82. minuti smanjio na 2:1 vrativši nadu svojoj ekipi da može osvojiti makar jedan bod, ali je Martinez u 86. minuti postavio konačnih 3:1.

Brazil je s prvog mjesta prošao u četvrtfinale, Venecuela je završila kao druga, a Peru će svoj plasman u narednu fazu tražiti kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane ekipe. Trenutno Peruanci imaju četiri boda.

Tabela: