Nogomet
0

Branko Ivanković ponovo dobio otkaz u Dinamu

FENA
Branko Ivanković (Foto: AFP)
Branko Ivanković (Foto: AFP)
Nakon svega osam utakmica provedenih za kormilom hrvatskog nogometnog prvaka Dinama Branko Ivanković je dobio otkaz.

Ivankoviću je presudio subotnji poraz od Splita (0-1), već četvrti otkako je sredinom septembra preuzeo Dinamo nakon što je Kruno Jurčić dobio otkaz. Pod vodstvom profesora Ivankovića "modri" su u osam susreta upisali ligaške poraze od Hajduka (0-2) i Splita (0-1), te europske poraze od Ludogoreca (0-3) i Čornomoreca (1-2). Remizirali su protiv Zadra (0-0), te pobijedili Rijeku (1-0), Osijek (1-0) i Suhopolje (6-0).

Ekipa Dinama do kraja polusezone vodit će sportski direktor Zoran Mamić i pomoćni treneri Damir Krznar i Igor Cvitanović.

Mamić u lovu na Maurizija Zamparnija

Odlazak Branka Ivankovića s klupe Dinama već je 22. trenerska promjena otkako je Zdravko Mamić na čelu 'modrih'.

Ivankoviću je ovo bio treći pokušaj na klupi "modrih", a tri puta klub iz Maksimirske 128 vodio je i Kruno Jurčić. U dva navrata za kormilom "modrih" sjedili su Ilija Lončarević i Marijan Vlak, a Dinamo su trenirali i Ante Čačić, Vahid Halilhodžić, Zvonimir Soldo, Josip Kuže, Zvjezdan Cvetković, Nenad Gračan, Đuro Bago, Nikola Jurčević, Miroslav Blažević i Hrvoje Braović.

Premda je u posljednjih 13 godina Mamić promijenio 14 stručnjaka, još uvijek nije dostigao predsjednika Palerma Maurizija Zamparinija koji je od 2003. godine smijenio čak 26 trenera.

Posljednji legendarni veznjak Milana Gennaro Gattuso dobio je otkaz koncem rujna nakon svega šest utakmica za kormilom talijanskog drugoligaša.

Prije dolaska u Palermo, Zamparini je vodio Veneziju i od 1988. godine kada je ušao u nogomet zabilježene su čak 52. trenerske smjene u njegovim klubovima.