Iskusni golman
10

Branislav Ružić dvije godine u Radniku iz Bijeljine

Klix.ba
Trener Radnika Mladen Žižović bit će na slatkim mukama naredne sezone kada je izbor prvog čuvara mreže u pitanju. Dvogodišnji ugovor sa bijeljinskim klubom danas je potpisao Branislav Ružić, koji na Gradski stadion u Bijeljini stiže kao veliko pojačanje. On će predstavljati ozbiljnu konkurenciju dosadašnjem prvom golmanu Mladenu Lučiću.

"Zadovoljstvo mi je što sam došao u FK Radnik, jer svi vrlo dobro znamo kakve je rezultate ostvario ovaj klub u protekle dvije ili tri godine. Nadam se da ću svojim zalaganjem opravdati očekivanja, kako uprave kluba, tako i stručnog štaba te pomoći klubu u ostvarivanju što boljih rezultata i zacrtanih ciljeva. Oni koji me poznaju znaju da ostavljam posljednju kap krvi na terenu, kako na treninzima, tako i na utakmicama, isto ću raditi i ovdje. Trenera Mladena Žižovića poznajem, bili smo jedno vrijeme i saigrači, a poznajem i neke igrače, tako da mi adaptacija na novu sredinu neće predstavljati problem", rekao je novi čuvar Radnikove mreže Branislav Ružić.

On ima 28 godina, ali i zavidno igračko iskustvo, koje je stekao prije svega nastupajući u klubovima poput kruševačkog Napretka, banjalučkog Borca, Mladosti iz Lučana i Čelika iz Zenice.

"Svom bivšem klubu Čeliku želim sve najbolje, da se što prije vrati na zdrave noge. Voljan sam bio ostati, ali vidim da se situacija ne odvija baš najbolje. Još jednom bih se zahvalio predsedniku Sotoroviću, stručnom štabu, saigračima, zaposlenima u klubu i navijačima, koji su mi pružali ogromnu podršku", rekao je Ružić.

Trio na golu Radnika u predstojećoj sezoni činit će Mladen Lučić, Branislav Ružić i mladi Samed Hodžić, tako da je Senedin Oštraković, do ovog trenutka drugi golman bijeljinskog tima, slobodan u izboru nove sredine.