Kraj saradnje
399

Brandao nakon pet godina odlazi iz Veleža, uručen mu poklon uoči utakmice protiv Sarajeva

K. H.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Napadač Veleža Ubiratan Brandao de Souza napustit će ovaj mostarski klub nakon pet godina koliko je proveo u dresu Rođenih, a danas mu je uoči oproštajne utakmice protiv Sarajeva uručen i poklon.

Ovaj brzonogi krilni igrač je u Velež stigao 2017. godine, a ranije je igrao za niželigaške klubove u Brazilu. Brazilac je rođen 1. novembra 1995. godine u Bahiji.

Prije dvije godine je odbio produžiti ugovor s Veležom te je već tada bio na korak od odlaska, ali je vremenom promijenio svoju odluku i krajem septembra 2020. godine produžio ugovor do kraja ove sezone.

Odlukom čelnika kluba, sa Brandaom se saradnja neće nastaviti i ovaj igrač će biti slobodan da pronađe novi klub, a nakon dobrih partija u dresu Rođenih, nema sumnje da će imati brojne ponude i da se ne bi trebao brinuti za budućnost.

Ubiratan Brandao de Souza (Foto: G. Š./Klix.ba)
Ubiratan Brandao de Souza (Foto: G. Š./Klix.ba)

Brandao je protiv Sarajeva u finalu Kupa BiH postigao pobjedonosni gol u penal seriji za prvi trofej Rođenih nakon 36 godina, a s tim u vezi jasno je da će navijačima Veleža vječno ostati urezan u pamćenje i da će se svi rado sjećati svega što je uradio u dresu ovog kluba.

U dresu kluba je odigrao ukupno 165 mečeva, a on je ovaj klub uveo iz Prve lige Federacije BiH u Premijer ligu.