Revanširao se za provokacije
0

VIDEO / Brad Fiedel gestikulirao navijačima Lyona nakon gola Dembelea

Klix.ba
Lyon i Tottenham su na Garlandu u četvrtak navečer odigrali uzvratni susret šesnaestine finala Evropske lige. Engleska ekipa je prošla u osminu finala zbog postignutog gola u 89. minuti, a tokom proslave je golman Spursa gestikulirao navijačima Lavova.

Tottenhamov golman Brad Friedel je doživio provokacije i uvrede tokom utakmice između Lyona i Tottenhama na Garlandu u okviru šesnaestine finala Evropske lige vjerovatno zbog činjenice da je stajao na golu engleske ekipe umjesto Huga Llorisa, bivše zvijezde Lyona.

U prvom susretu su Spursi na svom terenu pobijedili rezultatom 2:1, a u revanšu je Lyon vodio 1:0 do 89. minute i bio na korak do osmine finala. Međutim, Moussa Dembele je sjajnim udarcem pogodio mrežu Lavova i donio Tottenhamu veliko slavlje i prolaz u osminu finala. Tokom proslave gola Friedel je gestikulirao navijačima Lyona koji su ga provocirali i vrijeđali. Nešto kasnije je pisao i na Twitteru.

"Drugo smo poluvrijeme odigrali solidno. Odlično je što smo se plasirali u osminu finala i veoma sam sretan što sam imao posljednju riječ sa Lyonovim navijačima", napisao je Friedel.