Tražio odgodu
26

Braco teško podnio izbacivanje Vrbanjuše iz lige: Duša me boli jer sam štitio igrače

K. H.
Alija Hadžiosmanović Braco (Foto: Sportsport.ba)
Alija Hadžiosmanović Braco (Foto: Sportsport.ba)
Prvi čovjek FK Vrbanjuša Alija Hadžiosmanović "Braco" teško je primio vijest da je njegov klub izbačen iz Kantonalne lige zbog neodigravanja utakmice protiv Bojnika.
Braco je u izjavi za medije rekao kako je sve urađeno jer je on tražio vanrednu Skupštinu Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i da je ovo način da mu se "osvete".

Također je rekao da ga "duša boli" jer je tražio način da zaštiti svoje igrače od koronavirusa.

"Nakon što sam dobio odluku Kantonalnog saveza i komesara takmičenja da su isključili Vrbašnju iz takmičenja nakon 100 godina tradicije, ne smije se zaboraviti da je Vrbanjuša brend Sarajeva, uz Sarajevo, Željezničar i Olimpik... I jedini premijerligaš sa Opštine Stari Grad, a moja malenkost dobitnik šestoaprilske nagrade. Mene toliko boli duša što sam tražio zaštitu igrača u ova teška vremena, treći val je korone. Zamolio sam da se prvenstvo pomjeri. Nama nije ni počelo prvenstvo, a mene su isključili iz takmičenja, jer sam tražio vanrednu Skupštinu FSKS, zato što u predsjedništvu FSKS nema niti jednog iz FK Sarajevo, kluba koji je možda i najveći na ovim prostorima, i u Evropi, sad ću reći...", rekao je Braco i nastavio:

"Neka grupa ljudi koja je napravila privatan Savez na čelu sa Fuadom Čolpom, koji su uposlili svoju djecu. Godinama se vrte tu, a nema ih nikako na stadionu Koševo. Duša me moja boli. Išli su ciljano da me isključe iz takmičenja kako im ne bi bio opozicija."

Podsjećamo, ovu odluku donio je Fudbalski savez Kantona Sarajevo i to nakon što 27. marta igrači Vrbanjuše nisu došli na utakmicu protiv Bojnika, a kako im je to bio drugi put ove sezone da zbog svoje krivice ne odigraju utakmicu, odluka o njihovom izbacivanju bila je i očekivana.