Sarajevo
348

Bracina Vrbanjuša izbačena iz Kantonalne lige, poništeni joj i svi rezultati

K. H.
Alija Hadžiosmanović
Alija Hadžiosmanović
Sarajevski kultni nogometni tim FK Vrbanjuša izbačen je iz daljnjeg takmičenja u Kantonalnoj ligi grupe A jer drugi put u ovoj sezoni nisu došli na prvenstvenu utakmicu.
Ovu odluku donio je Fudbalski savez Kantona Sarajevo i to nakon što 27. marta igrači Vrbanjuše nisu došli na utakmicu protiv Bojnika, a kako im je to bio drugi put ove sezone da zbog svoje krivice ne odigraju utakmicu, odluka o njihovom izbacivanju bila je i očekivana.

Vrbanjuša je bivši prvoligaš koji je najveću slavu stekao neposredno nakon završetka agresije na BiH i to najviše zbog karizmatičnog trenera i legende sarajevskog nogometa Alije Hadžiosmanovića zvanog "Braco".

Svi rezultati koje je Vrbanjuša ostvarila u prvom dijelu sezone se brišu, a pravo na žalbu ovaj klub će imati u roku od osam dana.

Vrbanjuša je u prvom dijelu sezone odigrala šest mečeva, a upisali su jednu pobjedu, jedan remi i četiri poraza uz gol-razliku 5:17.

U njihovoj grupi manje bodova osvojio je jedino Bojnik koji ima samo jedan remi, a prvi je Vratnik sa svih sedam pobjeda, odnosno pet bodova više od Pofaličkog i Ozrena.