Bologna protiv Lazija
5

Braća Inzaghi prvi put jedan protiv drugog: Emocije prestaju kada lopta krene s centra

Klix.ba
Simone i Filippo Inzaghi
Simone i Filippo Inzaghi
Iako se u 18. kolu talijanske Serije A igra veliki derbi između Intera i Napolija, jedna od najzanimljivijih utakmica bit će ona između Bologne i Lazija gdje će se dva Inzahgija - Simone i Filippo prvi put susresti kao treneri na suprotnim stranama.

Ovo će biti prvi trenerski okršaj braće Inzaghi. Ekipu Bologne, koja će biti domaćin ovog duela, s klupe predvodi legendarni napadač Milana Filippo Inzaghi, dok je s druge strane njegov mlađi brat Simone Inzaghi trener Lazija. Pred ovaj meč obojica su istakli da će im biti veoma čudno igrati jedan protiv drugog i da će biti puno emocija.

Čuveni Pippo je rekao da će biti puno emocija, posebno kod članova porodice koji podjednako vole obojicu, a poručio je da konkretno njih dvojica moraju isključiti emocije onog trenutka kada lopta krene s centra.

"Sigurno je da će biti čudno, očekujem puno emocija, posebno kod članova porodice koji nas podjednako vole. Lično mislim da će biti dobar osjećaj jer igram protiv brata, ali porodici neće biti baš prijatno, kao ni našoj djeci koja će biti na stadionu. Neka bolji pobijedi, a možda zvuči čudno, kada lopta krene s centra mi moramo isključiti emocije i raditi svoj posao", kazao je Pippo.

Trener Lazija Simone Inzaghi kaže da će ovaj duel biti puno drugačiji od onoga kada su kao nogometaši igrali jedan protiv drugog.

"Čestitali smo Božić jedan drugom, kao nogometaši smo igrali međusobno, ali će ovo biti puno drugačije. Znam šta očekivati od meča, igramo protiv organizovane Bologne koja se bori za opstanak i moj brat zna kako njihov brod uvesti u mirnu luku. Ne brinem se za njih", rekao je Simone.

Susret između Bologne i Lazija igra se u srijedu od 15:00 sati.