Potvrđeno za Klix.ba
8

Božičić više nije trener Čelika: Ekipa se nakon ovog šoka mora trznuti

E. M.
Slaviša Božičić (Foto: E. M./Klix.ba)
Slaviša Božičić (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometni klub Čelik završio je saradnju s trenerom Slavišom Božičićem i to pred odlučujuću utakmicu ovog dijela sezone kada će igrati u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti.

U izjavi za Klix.ba Božičić je kazao kako su stvari izvan terena uvijek zanimljive kao i na terenu, ali da mu je žao što se to dogodilo.

"Ja poštujem tradiciju Čelika i mediji su me tako dobro primili u Zenici, kao i građani, uprava i svi ljudi, nigdje nije bilo tako. Žao mi je što se ovo dogodilo, ali ekipa se mora pozitivno trznuti nakon ove neke vrste šoka. Ova tri boda su najbitnija, a ja moram biti najodgovorniji. Pokušali smo i nije išlo", kazao je Božičić za Klix.ba.

Ekipu će na Bilinom Polju u utakmici protiv Mladosti voditi Igor Jović koji, prema Božičićevim riječima, ima svoju energiju.

"Jović će dati sve od sebe da momci odigraju dobru utakmicu u Doboju kod Kaknja. Jedna utakmica i ovakve stvari nekada sve trgnu, a vjeurjem da će svi dati svoj maksimum", dodao je Božičić.

On je od danas već slobodan trener, a na kraju je istakao kako će najvjerovatnije svoj angažman nastaviti u BiH ili u Srbiji.