Meč u Zenici
0

Božičić uspješan debi na klupi Čelika pripisao igračima

E. M.
Slaviša Božičić (Foto: E. M./Klix.ba)
Slaviša Božičić (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su pod rukovodstvom novog trenera Slaviše Božičića upisao pobjedu protiv Širokog Brijega, a zadovoljsto zbog pobjede Božičić nije krio ni na konferenciji za novinare.

Toni Karačić, trener Širokog Brijega, je na konferenciji za novinare kazao kako je isključenje njihovog igrača promijenilo tok igre.

"Iskreno, ovom utakmicom sam bio zadovoljan do isključenja našeg igrača. Nakon toga, ekipa Čelika, posebno u drugom poluvremenu, je bila kvalitetnija, vršila je pritisak. Imali smo situacije i bilo je evidentno da nam je potrebna svježina koju nismo imali i oni su postigli dva pogotka i zasluženo pobijedili", kazao je Karačić.

Toni Karačić (Foto: E. M./Klix.ba)
Toni Karačić (Foto: E. M./Klix.ba)

Šef strunog štaba NK Čelik je kazao kako su njegovi igrači danas pokazali kvalitet te da on za tri dana ništa nije mogao uradiit.

"Danas su naši gosti pokazali dobru igru, bez obzira na rezultat. Meni preostaje da čestitam svojim momcima na sjajnoj igri i motivu koji su imali. Pokazali su da imaju kvalitet. Ovo je njihova utakmica. Ja nisam mađioničar da bi bilo šta promijenio za tri dana, ali željeli su mnogo i postigli su bitnu pobjedu za nas. Priželjkivao sam dobar rezultat protiv Širokog, sada imamo reprezentativnu pauzu u kojoj ćemo drugačije raditi i vjerujem da ćemo napraviti dobrim rezultatima i igrama", kazao je Božičić.

Aidin Mahmutović danas je postigao dva gola za Čelik, a na konferenciji za novinare čestitao je svojim saigračima koji su kako kaže dobro ušli u utakmicu i imali posjed.

Aidin Mahmutović (Foto: E. M./Klix.ba)
Aidin Mahmutović (Foto: E. M./Klix.ba)

"Svaki gol puno znači, a posebno ovaj na Bilinom Polju. Ovdje sam počeo Premijer ligu, volim igrati ovdje, a u zadnje dvije godine sam imao dosta povreda. Nakon svih ovih povreda, veliko je vratiti se", zaključio je Mahmutović.