Premiership
17

Bournemouth uz pomoć VAR-a savladao Chelsea, kiks Leicestera nakon dva mjeseca

E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Današnjim susretima od 16 sati nastavljeno je 17. kolo engleskog Premiershipa, a najzanimljivije je bilo u Londonu i Leicesteru.

Chelsea je dočekao Bournemouth i svi su očekivali rutinsku pobjedu domaće ekipe, prvenstveno ako se zna da su gosti na Stamford Bridge stigli izuzetno oslabljeni, te da su poraženi u posljednjih pet susreta u prvenstvu.

Ipak, golman Ramsdale je uz pomoć svoje odbrane bio nesavladiv, a do pogotka vrijednog tri boda Bournemouth je stigao u 84. minuti susreta.

Nakon kornera odbrana Chelseaja je izbacila loptu pred kazneni prostor, Lerma je glavom vratio pred peterac i onda je nastala prava konfuzija.

Lopta je išla prema Billingu koji je bio nekoliko metara u ofsajdu, ali on je nije želio dirati. Pomoćni sudija je digao zastavicu i igrači Chelseaja su stali, a iz drugog plana je utrčao Gossling i prebacio Kepu za 1:0.

Arbitar Graham Scott je poništio pogodak, ali je onda nakon asistencije VAR-a pokazao na centar i slomio srca 40.000 domaćih navijača.

[TWITTER]1205892277626908676[/TWITTER]

Leicester je kod kuće dočekao Norwich. Lisice su bile apsolutni favoriti protiv pretposljednje ekipe na tabeli, no na kraju je susret završen rezultatom 1:1.

Pukki je u 26. minuti pogodio za vodstvo gostiju, a Leicester je do izjednačenja stigao 12 minuta kasnije.

Maddison je izveo korner, Vardy glavom pogađa, ali je pogodak kasnije upisan kao autogol golmana gostiju Krula.

Burnley je savladao Newcastle sa 1:0, a Sheffield United Aston Villu sa 2:0. Na taj način je Vardy ostao bez devete uzastopne utakmice na kojoj je postizao pogotke, a Leicester je prekinuo nevjerovatnu seriju pobjeda koja je trajala od 19. oktobra.

Burnley je sa 1:0 savladao Newcastle, a Sheffield United sa 2:0 Aston Villu.

Tabela: