Premiership
4

Bournemouth razbio Middlebrough, Hull sa igračem manje savladao Watford

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Današnjim utakmicama počelo je 34. kolo engleskog Premiershipa, a na prve četiri utakmice postignuto je ukupno osam pogodaka.

Bournemouth je slavio na Dean Courtu nad Middlesbroughom rezultatom 4:0. Vodeći pogodak u 2. minuti postigao je King, a već u 16. minuti Afobe je udvostručio prednost domaćeina.

Midllesbrough je već u 20. minuti ostao sa igračem manje kada je zbog prekršaja drugi žuti karton zaradio Ramirez i tada je bilo jasno da se gosti neće radovati u ovom susretu. Krilni napadač Middlesbrougha je samo šest minuta ranije zbog simuliranja dobio prvi žuti karton.

U 65. minuti treći pogodak za Bournemouth je postigao Pugh za 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Daniels u 70. minuti susreta.

U veoma uzbudljivom meču Swansea je savladao Stoke rezultatom 2:0. Na Libertyju domaćin je poveo u 10. minuti preko Llorentea.

Domaćin je dobio veliku priliku za izjednačenje u 68. minuti kada je arbitar Oliver dosudio penal, ali je Arnautović sa bijele tačke nabio loptu preko gola. Swansea je to kaznio samo dvije minute kasnije kada je Carroll pogodio za 2:0.

Hull City je igrao više od sat vremena sa igračem manje, ali je slavio kod kuće nad Watfordom rezultatom 2:0.

Hull je u 25. minuti ostao sa igračem manje. Napadač domaće ekipe Niasse je na polovini protivnika faulirao Niagna, a sudija Madley mu je prestrogo pokazao direktan crveni karton. Ipak, i sa igračem manje Hull je poveo u 62. minuti preko Markovića, a Clucas je u 72. pogodio za konačnih 2:0.

West Ham i Everton su odigrali jedini današnji susret bez pogodaka.