Premiership
7

Bournemouth bolji od Burnleyja, Swansea stigao do izuzetno važne pobjede

Piše: Edin Isanović
Foto: AFP
Foto: AFP
Odigrane su tri utakmice 37. kola engleskog Premiershipa, a postignuti su sljedeći rezultati: Bournemouth – Burnley 2:1, Middlesbrough – Southampton 1:2 i Sunderland - Swansea City 0:2.

Bournemouthu je na megdan stigao Burnley. Okršaj stanovnika sredine tabele pripao je domaćima koji su slavili pobjedu 2:1. Stanislas je u 25. minuti meča bio precizan za 1:0. Premda su domaći imali još nekoliko prilika rezultat se nije mijenjao do kraja prvog dijela. U nastavku gosti su pokušavali doći do pogotka, ali je bedem

Bournemoutha izdržao sve napade do 83. minute. Tada je Vokes poravnao na 1:1. No, samo dvije minute poslije King pogađa za konačnih 2:1.

Middlesbrough, koji je preselio u niži rang, poražen je na svom stadionu od Southampton. Goste je u vodstvo doveo Rodriguez u 42. minuti. Redmond je udvostručio vodstvo petnaest minuta poslije.Imali su gosti šansu da povećaju prednost u 64. minuti, ali Long nije iskoristio jedanaesterac.

Igrao se 72. minut kada je Bamford postigao pogodak za domaće, a semafor je pokazivao 1:2. To je ujedno bio i konačan rezultat.

Posljednjeplasirani Sunderland ugostio je Swansea koji vodi bitku za opstanak u elitnom razredu. Gosti su na kraju došli do tri boda koji ih u konačnici mogu ostaviti u Premiershipu.

Llorente je u 9. minuti pogodio za vodstvo gostiju, a konačnih 0:2 postavio je Naughton u 45. minuti ovog dvoboja.

Tabela: