Premiership
26

Bournemouth bez Begovića ponizio Sarrijev Chelsea i nanio im težak poraz

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Bournemoutha pobijedila je Chelsea u meču 24. kola engleskog Premiershipa rezultatom 4:0 te su im tako nanijeli peti poraz u ovoj sezoni.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka. Chelsea, za kojeg je večeras u Premiershipu debitovao Gonzalo Higuain, imao je dvije prilike preko Kovačića i Azpilicuete, dok je domaći tim prijetio preko Brooksa i Stanislasa.

Već u drugoj minuti drugog poluvremena, Trešnjice dolaze u vodstvo. Strijelac pogotka bio je King. U 63. minuti, domaćin je postigao i drugi pogodak, a ovaj put se asistent kod prvog gola David Brooks upisao u listu strijelaca.

Igrala se 74. minuta kada je King postigao svoj drugi pogodak, a ovaj put asistenciju je upisao Stanislas. Konačnih 4:0 za potop Chelseaja na Vitality stadionu postavio je Daniels u 95. minuti.

Iako se u početku sezone činilo da bi se Chelsea s novim trenerom mogao boriti za titulu prvaka zajedno s Liverpoolom i Manchester Cityjem, sada je očigledno da je ispred Maurizija Sarrija velik posao kako bi u potpunosti rekonstruisao već sada istrošenu ekipu Chelseaja. Naravno, ukoliko mu se Abramovič ne zahvali prije toga i uruči mu otkaz.

Asmir Begović ovaj meč odgledao je s klupe za rezervne igrače, čime je samo potvrđeno da je izgubio mjesto prvog golmana.