Strateg Slobode
20

Bošnjaković: Zrinjskom nećemo dati pardona na Tušnju

Piše: A. K.
Milenko Bošnjaković (Foto: D. Z./Klix.ba)
Milenko Bošnjaković (Foto: D. Z./Klix.ba)
U prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra se na stadionu Tušanj sastaju ekipe tuzlanske Slobode i Zrinjskog iz Mostara.

Tim povodom danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Slobode Milenko Bošnjaković i kapiten Perica Ivetić.

"Nama dolazi aktuelni prvak i ekipa koja je tri puta zaredom osvajač prvenstva BiH. To je ozbiljna ekipa koja je u svim segmentima posložila klub na vrhunskom nivou. Oni su definitivno blagi favorit, ali pred tuzlanskom publikom nikome nećemo dati pardona i unaprijed otpisati tri boda. Naprotiv, to je motiv da što jače, pametnije i korektnije odradimo utakmicu", rekao je Bošnjaković.

Tuzlanski tim učinit će sve što može da utakmicu odvede u pozitivan smjer koji će rezultirati pobjedom na Tušnju.

Strateg Tuzlaka smatra da je najveći problem što se ekipa sklapala u hodu, a u određenom segmentu tu je i blaga neuigranost.

"Imamo tri-četiri igrača koja su ostala u klubu, a sve ostalo su novi. Ali, radi se o kvalitetnim igračima koji su vrlo brzo prihvatili sistem rada i ono što od njih tražimo. Radili smo, trenirali i pripremali se specijalno za Zrinjski. Predstavit ćemo se u najboljem svjetlu", istakao je Bošnjaković.

Sloboda trenutno ima povrijeđenog Azira Muminovića koji je zadobio povredu u toku pripremnog procesa, a svi ostali igrači treneru su na raspolaganju.

Zbog činjenice da im u goste dolazi aktuelni prvak države, kapiten Slobode Perica Ivetić smatra da tuzlanski igrači nisu mogli poželjeti bolji početak sezone.

Perica Ivetić i Milenko Bošnjaković (Foto: D. Z./Klix.ba)
Perica Ivetić i Milenko Bošnjaković (Foto: D. Z./Klix.ba)

"U ovom trenutku moramo pokazati koliko možemo i gdje se nalazimo u odnosu na najbolju ekipu u državi unazad tri godine. Domet naše ekipe sada ne bih mogao komentarisati, ali kao kapiten i kao neko ko je duži period u klubu, mogu reći da moramo dati maksimum, što publika i traži. Nadam se da nećemo prirediti prošlogodišnju sezonu", dodao je Ivetić.

Utakmica između Slobode i Zrinjskog na rasporedu je sutra na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli od 20 sati.