Trener Slobode
66

Bošnjaković: Opet se u našoj svlačionici čuje muzika, želimo pobijediti Željezničar

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
U okviru 16. kola nogometne Premijer lige BiH nogometaši Slobode u subotu na Tušnju dočekuju ekipu sarajevskog Željezničara.

Šef stručnog štaba Slobode Milenko Bošnjaković na današnjoj konferenciji za medije je kazao da su Crveno-crni u protekle dvije sedmice postali bogatiji za dva boda, kao i da je atmosfera znatno bolja nego u vrijeme kada je došao u klub.

"Zadovoljni smo odnosom igrača prema igri u protekle dvije utakmice, jer su nam vrlo bitni rezultati. Izvukli smo ekipu iz lošeg raspoloženja, atmosfera na terenu je dobra, čuje se podrška, nasmijanost i radost. U svlačionici se čuje napokon muzika i to je okruženje u kojem uživam. Uz dobru atmosferu doći će i dobri rezultati, vraćaju nam se polako i prijatelji što je značajno", kazao je Bošnjaković.

Strateg Tuzlaka danas je ponovo iskazao respekt prema Željezničaru, istaknuvši da Sloboda u predstojećem susretu stremi ka osvajanju tri boda.

"U kakvom god da je izdanju, Željo je uvijek Željo. Čeka nas zahtjevna utakmica, znamo njihove prednosti i mane, koji je njihov cilj i šta im znači pobjeda. Ali, ja igračima govorim da je borba za goli život uvijek veći motiv. Igrat ćemo mudro i pametno i pokušati doći do pozitivnog rezultata", istakao je Bošnjaković koji u ovom trenutku može računati na sve igrače, istaknuvši činjenicu na koju je ponosan, a to je da su Beganović i Maksimović dobili poziv od reprezentacije BiH za ulazak u sastav.

Za susret protiv Željezničara Bošnjakoviću su na raspolaganju i oni igrači koji su ranije bili povrijeđeni, naglasivši da su treninzi za njih dozirani spram potreba koje imaju.

Nogometaš Saša Maksimović smatra da će predstojeća utakmica biti veoma teška, ali da će igrači dati sve od sebe za tri boda.

"Bit će teška utakmica, ali mi smo dobro radili tokom sedmice. Svi jedva čekamo početak, a mislim da Želji možemo odgovoriti i upisati pobjedu ako budemo pravi i na potrebnom nivou", kazao je Maksimović i pozvao navijače da dođu na Tušanj i pruže im podršku.

Susret Slobode i Željezničara na rasporedu je sutra od 16:30 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.