Meč u Rigi
759

Bošnjak boksa protiv Grisuninsa 2. novembra za IBA titulu

D. B.
Bh. bokser Džemal Bošnjak se 2. novembra vraća u ring i boksa za IBA titulu.

Bošnjak će boksati u Rigi u Latviji protiv Nikolajsa Grisuninsa.

"Grisunins je bokser koji zauzima 44. mjesto na bokserskoj rang-listi. Dosad je imao 13 mečeva u kojima je zabilježio 11 pobjeda te po jedan poraz i remi. Poznajem ga još iz olimpijskog boksa, a 2013. godine smo na Svjetskom prvenstvu boksali u poluteškoj kategoriji kada sam ga pobijedio na poene. Ljevak je kao i ja, ima dobar aperkat. Naš posljednji susret je bio upravo u Latviji kad sam išao na sparinge kod svjetskog prvaka Mairisa Breidisa. Uočio sam da je napredovao i poboljšao svoje tehnike", izjavio je Bošnjak za Klix.ba.

Vremena za pripreme nije bilo mnogo, ali vjeruje u sebe.

"Spremio sam se koliko sam bio u mogućnosti, jer sam zaposlen, ali sigurno da uvijek može bolje. Trenirao sam sa selektorom naše bokserske reprezentacije Almedinom Fetahovićem, a sparinge sam radio s Ademom Fetahovićem koji je također ljevak. To mi je zaista odgovaralo", rekao je naš bokser.

Pobjeda u ovom meču bi mu mnogo donijela.

"Nikolajs je visokorangiran, a ako ga pobijedim, preskočit ću ga na svjetskoj listi i zauzeti neko mjesto između 30. i 40. pozicije. Boksa se 10 rundi za IBA internacionalnu titulu", kazao je Bošnjak.

Njegova namjera je da i u budućnosti boksa s kvalitetnim protivnicima.

"Jednostavno, plan mi je borba. Trenutno nemam neku podršku tako da ne mogu nešto unaprijed planirati, planiram onako kako mi se pruži prilika u skladu s mojim mogućnostima. Želim boksati s dobrim bokserima koji su visokorangirani", završio je Bošnjak.