Nogomet
42

Bosna Visoko predstavila nove igrače

Klix.ba
U prostorijama NK Bosna Visoko održana je konferencija za medije uoči početka sezone Prve lige Federacije BiH.

Prisutnim medijima na konferenciji u ime Upravnog odbora obratio se Nermin Kadrić, a ujedno su predstavljeni svi novi igrači koji su pristigli u ovom prijelaznom roku.

"U narednoj sezoni očekujemo veću posjećenost utakmica na domaćem terenu, a posebno bih želio naglasiti i pozvati i ostale privredne subjekte da se u što većem broju odazovu i podrže nogometni klub Bosna i da postignemo znatno bolji uspjeh nego prošle sezone”, istakao je između ostalog Kadrić.

Pored Denisa Cane, Idriza Džafića i Malika Mahmića, povratnika u redove Bosne, "žutoljubičasti" dres u narednoj sezoni nosit će Predrag Papaz, Belmin Čehajić, Ibrahim Hrvat, Fahrudin Kovač, Damir Beširević, Adis Goralija, Adnan Hrelja, Almir Ćubara i Amar Bučuk.

Kao najveće pojačanje pred narednu sezonu prije nekoliko dana javnosti je predstavljen Denis Cana, igrač koji je karijeru počeo u redovima NK Bosna Visoko, a koji je dugo igrao van BiH, tačnije u češkoj Sigmi Olomuc. Cana je također predstavljen na današnjoj press konferenciji, prilikom čega je govorio o svom zadovoljstvu ovim transferom

“Već dugo godina sam odsutan od kuće, mnoge stvari sam zapostavio zarad sportske karijere, te kada mi se desila povreda koju sam hvala Bogu prebrodio, sa malo drugačijim razmišljanjima vratio sam se u Visoko. Sretan sam što sam se vratio u Bosnu, to je bila moja želja od početka i drago mi je vratiti se u moj klub, gdje sam napravio prve korake”.

Pored Cane, ovom prilikom o pripremama i predstojećoj sezoni u Prvoj ligi Federacije BiH govorio je i kapiten visočkog kluba, Amar Čabaravdić.

“Budući da su pripreme pri kraju i da smo nadomak nove sezone, mogu reći da smo imali odlične uslove da se što bolje pripremimo za narednu sezonu. Imamo sjajnu ekipu i mislim da ćemo se boriti za ulazak u Premijer ligu. Čestitam upravi kluba na sjajnom poslu i nadam se da će i drugi podržati naše ciljeve”.

Na samom kraju press konferencije o nekim aktuelnim pitanjima u vezi sa klubom govorio je ponovo Nermin Kadrić, koji je komentirao ugovor o prijateljstvu i saradnji sa FK Sarajevom.

“Ugovor između NK Bosna i FK Sarajevo je validan i on je uvijek otvoren, ali u ovom prelaznom roku Sarajevo nije imalo adekvatnih igrača koji bi mogli dobiti priliku kod nas da igraju, te je to osnovni razlog zašto nemamo igrača iz FK Sarajevo”, kazao je Kadrić, završivši press konferenciju pojašnjavanjem ambicija kluba u narednoj sezoni:

“Prvo mjesto i Premijer liga nam nisu imperativ. Želimo igrati bolje, jer smo prošle godine nadajući se borbi za opstanak ustvari završili u vrhu tabele, što nam je bio dodatni motiv da u ovoj sezoni budemo jači u svakom smislu. Nećemo forsirati ulazak u Premijer ligu, ali ako i kada se to desi razmišljat ćemo o tome”.