Anketa Sarajevo-x.com
0

Bosanci sigurni u pobjedu 'zmajeva'

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Čak 4818 čitatelja portala Sarajevo-x.com vjeruje u večerašnju pobjedu Bosne i Hercegovine nad selekcijom Portugala u revanš utakmici baraža.

Večeras će se u Zenici na stadionu Bilino Polje odigrati historijska utakmica. Ćirini 'zmajevi' ali i navijači bh. reprezentacije ubijeđeni su u pobjedu nad jakom portugalskom selekcijom.

Nije ih obeshrabrio ni poraz u prvoj utakmici kvalifikacija odigranoj u Lisabonu, gdje se mreža bh. gola zatresla u 21. minuti prvog poluvremena.

Naime, čak 75 posto čitatelja portala Sarajevo-x, tačnije njih 4818 vjeruje da će bh. 'zmajevi' večeras savladati reprezentaciju Portugala.

Međutim ima i onih koji nisu toliko sigurni u pobjedu naših dijamanata. Njih 960, odnosno 15 posto, se nada pobjedi, ali nisu baš sigurni u to, te su odgovorili sa 'ko zna'.

Mali broj je onih koji misle da Ćirini sinovi ne mogu savladati Portugal. Naime, od njih 6407, koliko je učestvovalo u anketi, samo 629 osoba smatra nemogućim da reprezentacija BiH savlada selekciju Portugala.

Historijski revanš susret bit će odigran večeras na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20.45 sati. U bh. gradovima je već velika euforija, na sve strane se ori navijačka pjesma, a na ulicama se vijore zastave Bosne i Hercegovine.