Portugalski mediji
0

Bosanci se ne boje Portugala i Ronalda

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Reprezentacija BiH Portugal smatra teškim protivnikom, ali ne i nemogućim za pobjediti tokom baraža za Južnu Afriku.

Baraž utakmice između drugoplasiranih ekipa odlučit će ko će se naći na listi timova koji će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Jedino nisam želio Portugal, ali se upravo to desilo", rekao je Edin Džeko, prenosi ElPorvenir.com

On je dodao da je Portugal odličan tim, sa Ronaldom koji sam može odlučiti utakmicu i da će bh. reprezentativcima biti vrlo teško.

"Igrat ćemo što je najbolje moguće, jer vjerujemo u sebe i znamo šta možemo učiniti kada dajemo svoj maksimum. Portugal nije blistao tokom kvalifikacija, nadam se da će u takvoj formi biti i u utakmicama sa nama", rekao je Džeko.

Njegov saigrač iz reprezentacije i Wolfsburga, Zvjezdan Misimović, dijeli mišljenje da je Portugal jedan od najboljih svjetskih timova i da BiH nije imala previše sreće tokom žrijeba.

"Bez obzira na to, nećemo se predavati jer smo pokazali da znamo igrati. Naša velika prednost je što se prva utakmica igra u Portugalu i važno je da tamo ostvarimo dobar rezultat. Nakon toga, na utakmici pred našim navijačima će sve biti moguće", rekao je Misimović.

On je priznao da je Portugal favorit, ali da je historija pokazala da favoriti ne pobjeđuju uvijek.

Asmir Begović, golman reprezentacije BiH, uvjeren je da će njegova reprezentacija slaviti protiv Portugala.

"Portugal je težak protivnik, ali smo u kvalifikacijama pokazali da se možemo nositi sa svima i zato vjerujem da imamo veliku priliku za prolaz", rekao je Begović.

Prema posljednjim informacijama, Portugal će biti oslabljen neigranjem Pedra Mendesa. Mendes je povrijedio ligamente koljena i predstoji mu oporavak dug dva mjeseca. Mendes je zbog povrede morao napustiti utakmicu Glasgow Rangersa za koji nastupa i Unirea Urzicenia.