Nevjerovatni talenti
212

Borussijini tinejdžeri Haaland i Sancho ruše rekorde Bundeslige, danas su ispisali historiju

F. Z.
Haaland i Sancho (Foto: EPA-EFE)
Haaland i Sancho (Foto: EPA-EFE)
Tinejdžeri koji igraju u Borussiji Dortmund, Jadon Sancho i Erling Braut Haaland danas su ispisali historiju Bundeslige u trijumfu Milionera protiv Union Berlina rezultatom 5:0.
Sancho je bio strijelac prvog i asistirao je kod četvrtog gola Borussije Dortmund, dok je Haaland postigao drugi i peti gol za Milionere.

Sancho je tako postao jedini tinejdžer sa 25 postignutih golova u najjačem nogometnom takmičenju u Njemačkoj. Prije njega po 24 pogotka imali su Bayerov Kai Havertz i Horst Koppel koji je igrao za Stuttgart šezdesetih godina prošlog stoljeća. Mladi Englez je u posljednjih devet utakmica za Borussiju postigao isto toliko golova, a upisao je i sedam asistencija, javlja BBC.

Haaland je za 136 minuta na terenu u tri odigrana susreta došao do brojke od sedam pogodaka i tako postao prvi igrač koji je pogodio sedam puta u prve tri utakmice koje je odigrao u Bundesligi. Sa sedam golova u 136 minuta Haaland dijeli 10. mjesto na listi strijelaca Bundeslige. Šutirao je sedam puta u okvir gola i isto toliko puta zatresao mrežu.

Erling Braut Haaland rođen je 21. jula 2000. godine, a Jadon Sancho 25. marta iste godine.