Bundesliga
40

Borussiji pripao Ruhrski derbi, Bičakčić postigao "efektan" autogol

Piše: N. K.
Schalke - Borussia Dortmund (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Borussije Dortmund pobijedili su na Veltins Areni u Gelsenkirchenu u okviru 14. kola Bundeslige ekipu Schalkea rezultatom 2:1.

Borussia je pobjedom u čuvenom Ruhrskom derbiju potvrdila odličnu formu upisavši petu uzastopnu pobjedu, dok je Schalke nastavio pružati promjenjive partije u posljednje vrijeme.

Dobro je krenulo po goste jer je Delaney već u sedmoj minuti na asistenciju Reusa doveo goste u vodstvo. Ujedno je 0:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

Pola sata prije kraja meča Schalke je izjednačio golom Caligiurija iz penala, a konačnih 1:2 postavio je Sancho u 74. minuti iskoristivši dodavanje Guerreira.

Bayern je kod kuće savladao Nurnberg, kao i Freiburg Leipziga, a posebno atraktivan meč odigrali su Wolfsburg i Hoffenheim. Na kraju je bilo 2:2, a vrijedi izdvojiti nevjerovatan autogol bh. reprezentativca Ermina Bičakčića u 28. minuti meča. Inače, nesretni Bičakčić je odigrao cijeli meč za gostujuću ekipu.

Rezultati:

Bayer - Augsburg 1:0 Bayern - Nurnberg 3:0 Freiburg - RB Leipzig 3:0 Schalke - Borussia Dortmund 1:2 Wolfsburg - Hoffenheim 2:2

Tabela: