Bundesliga
50

Borussia u Dortmundu sigurna protiv Eintrachta, Paco strijelac na debiju

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Borussije Dortmund pobijedili su na Signal Iduna Parku u okviru trećeg kola Bundeslige ekipu Eintrachta rezultatom 3:1.

Gosti iz Frankfurta su bolje otvorili meč i već u šestoj minuti Kostić je upropastio obećavajuću šansu šutem s ivice šesnaesterca. Međutim, Burki je pokazao klasu i odbranio šut.

Igralo se potom uglavnom na sredini terena s dominacijom Borussije u posjedu lopte, a devet minuta prije odlaska na odmor domaći su i poveli. Diallo je skočio u šesnaestercu nakon kornera i pucao glavom po sredini gola, ali je golman sjajno odbranio. Ipak, Diallo je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i odbijenu loptu pospremio u mrežu za 1:0.

Sličan nogomet viđen je u nastavku, a iz jednog napada gosti su izjednačili. Haller je primio centaršut na ivici šesnaesterca i savršeno pogodio za 1:1.

Međutim, slavlje gostiju trajalo je svega četiri minute. Wolf je prekrasnim šutem s ivice šesnaesterca ponovo doveo Borussiju u vodstvo.

Već u narednom napadu Joviću je poništen gol zbog ofsajda, a dvije minute prije kraja meča debitant Paco postavlja konačnih 3:1.

Borussia sada nakon tri kola ima sedam osvojenih bodova, dok je Eintracht na samo tri.

Tabela: