Siguran trijumf
412

Borussia srušila bezidejni Bayern i osvojila Superkup Njemačke

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Borussije osvojili su Superkup Njemačke nakon što su večeras na Signal Iduna Parku u Dortmundu pobijedili Bayern rezultatom 2:0.

Prvo veliko uzbuđenje dogodilo se u 14. minuti utakmice kada je Boateng pogrešno dodao i izgubio loptu, a igrači Borussije krenuli u kontranapad. Prema njima je karakteristično za sebe krenuo Neuer koji je htio ispucati loptu. Nije uspio doći do lopte koja mu je završila iza leđa, ali je ipak prošla malo pored gola.

Uslijedile su dvije odlične šanse s obje strane. Prvo je Neuer pročitao pokušaj Guerreira, a slično je uzvratio Hitz nakon udarca Comana. Do odlaska na odmor nije bilo većih uzbuđenja pa se mreže nisu tresle u prvih 45 minuta.

Ipak, samo četiri minute nastavka bile su dovoljne Borussiji da povede. Sancho je probio po lijevoj strani, odigrao u sredinu, a Paco Alcacer iz prve postiže pogodak za veliko slavlje navijača.

Mogao je Bayern izjednačiti u 58. minuti, ali je nesavladiv na golu Borussije bio Hitz. Ovaj put je zaustavio pokušaj Lewandowskog, a potom i Mullera.

Utakmica je bila odlučena u 70. minuti. Sancho je ponovo probio po lijevoj strani, ali je ovaj put odlučio sam završiti akciju te udvostručiti prednost Borussije. Do kraja meča nije bilo uzbuđenja pa je Borussia zasluženo osvojila Superkup Njemačke.