Bundesliga
155

Borussia novom pobjedom iskoristila šokantan remi Bayerna, Ibišević i Bičakčić strijelci

Piše: K. H.
Ekipa Bayerna još jednom je razočarala svoje navijače, a oni su na Allianz Areni u 93. minuti ispustili pobjedu protiv Fortune Dusseldorf (3:3). Borussia Dortmund je pobjedom zadržala prvo mjesto, a meč između Herthe i Hoffenheima je završen također rezultatom 3:3.

Bayern je bolje otvorio meč protiv Fortune i golovima Sulea i Mullera u 17. i 20. minuti stigli su u vodstvo od 2:0. Ipak, pred kraj prvog poluvremena Lukebakio pogađa za 2:1 i vraća nadu gostima, ali nakon pogotka Mullera u 58. minuti činilo se da je pitanje pobjednika odlučeno.

Ipak, Lukebakio u 78. minuti prvo pogađa za 3:2, a onda u 93. minuti isti igrač kompletira hat-trick, šokira domaće navijače i budućnost trenera Bayerna Nike Kovača dovodi u pitanje.

Kiks Bayerna još jednom je iskoristila Borussija Dortmund koja je pobijedila Mainz u gostima rezultatom 2:1, a pobjedu su joj donijeli Alcaser i Piszczek.

Sjajan meč odigrali su Hertha i Hoffenheim, a na kraju je završen rezultatom 3:3. Gosti su preko Demibayja i Kramarića poveli sa 2:0, ali je Ibišević u 12. minuti smanjio na 2:1. Ermin Bičakčić je u 55. minuti povisio na 3:1, ali su golovima Leckiea i Lazara domaći stigli do jednog boda.

Wolfsburg je s minimalnih 1:0 porazio Leipzig, dok je Frankfurt bio bolji od Augsbruga u gostima sa 3:1.