Bundesliga
0

VIDEO / Borussia i dalje ruši sve pred sobom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Borussije Dortmund nastavili su tamo gdje su stali i prije zimske stanke u Bundesligi. Vodeća ekipa njemačkog prvenstva i dalje ruši sve pred sobom, a u petak je to osjetio i Bayer Leverkusen koji je kod kuće poražen s 3-1.

Borussia je tako u prvoj utakmici 18. kola, ujedno i prvom dvoboju drugog dijela sezone, došla već do 15. pobjede čime je povećala prednost pred drugoplasiranim Mainzom, koji u subotu gostuje kod Stuttgarta, na 13 bodova. Popravila je ekipa Jürgena Kloppa i svoj sjajan učinak u gostima - sada na kontu ima devet pobjeda i jedan poraz.

Očekivalo da će trećeplasirani Bayer biti tvrđi orah Borussiji, ali vodeći tim lige je za samo sedam minuta na početku drugog poluvremena nokautirao "apotekare". Najprije je u 49. minuti Lukasz Piszczek rukom iz auta ubacio loptu u šesnaesterac, odbrana domaćih je loše reagovala, a Kevin Großkreutz je s lakoćom poentirao s pet metara. Samo četiri minute kasnije isti je igrač povećao Borussijino vodstvo pogotkom s vrha šesnaesterca nakon “engleske” akcije, odnosno dugog ispucavanja golmana Romana Weidenfellera i prebacivanja lopte glavom Roberta Lewandowskog. U 55. minuti Mario Götze je zabio i treći gol gostiju nakon još jedne brze akcije.

Povratnik nakon povrede Stefan Kießling je uspio ublažiti poraz domaćih pogotkom u 80. minuti.

Bundesliga, 18. kolo:

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 1-3 (Kießling 80 / Großkreutz 49, 53, Götze 55)

Redoslijed: 1. Borussia (D) 46, 2. Mainz 33 (-1), 3. Bayer Leverkusen 33, 4. Hannover 31 (-1), 5. Bayern 29 (-1)...