Bundesliga
8

Borussia Dortmund slavila protiv Hoffenheima u ključnom meču za treće mjesto, nova pobjeda Bayerna

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Bayerna pobijedili su u Minhenu u okviru 32. kola Bundeslige ekipu Darmstadta rezultatom 1:0.

Gosti čudesnim nizom od tri uzastopne pobjede prije današnje utakmice još uvijek matematički nisu ispali iz lige, dok su Bavarci pobjedom nad Wolfsburgom potvrdili novi naslov prvaka Njemačke.

Odlučujući gol postigao je Bernat na asistenciju Riberyja u 18. minuti utakmice. Do kraja meča priliku da udvostruče prednost promašili su Muller, Boateng, Lewandowski i Costa, dok je gol Schipplocka za goste poništen zbog ofsajda.

Vrijedi istaći da je Altintop promašio penal za neriješen rezultat pet minuta prije kraja meča. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić igrao je do 66. minute u dresu poražene ekipe.

Borussia je u ključnoj utakmici utrke za treće mjesto Bundeslige u Dortmundu slavila protiv Hoffenheima rezultatom 2:1. Milionere je u vodstvo doveo Reus na asistenciju Castra, a deset minuta kasnije Aubameyang je promašio penal.

Gabonski napadač iskupio se osam minuta prije kraja meča kada je udvostručio prednost Borussije, a onda je Kramarić iz penala postavio konačnih 2:1. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić utakmicu je u poraženoj ekipi odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Veoma važnu pobjedu ostvario je Wolfsburg u Frankfurtu protiv Eintrachta rezultatom 2:0. Oba gola postignuta su u drugom poluvremenu. Prvo je Didavi na asistenciju Gomeza doveo goste u vodstvo, a njemački napadač se kasnije i sam upisao u listu strijelaca nakon dodavanja De Madiba.

Ingolstadt je protiv Bayera prokockao bodove spasa odigravši neriješeno 1:1. Kittel je na asistenciju Lezcana doveo domaće u vodstvo u 73. minuti, a samo pet minuta kasnije Haverz je iskoristio dodavanje Wendella i poravnao rezultat.

Borussia M'gladbach i Augsburg podijelili su bodove odigravši neriješeno 1:1. Finnbogason je u 57. minuti na asistenciju Altintopa doveo goste u vodstvo, a Hahn je u 94. minuti iskoristio dodavanje Traorea i donio bod domaćoj ekipi.