Bundesliga
0

Borussia Dortmund rutinski protiv Nürnberga

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Aktualni nogometni prvak Njemačke, Borussia Dortmund, slavio je u prvoj utakmici 20. kola Bundeslige kod Nürnberga s 2-0.

Dortmundžani su pogocima Sebastiana Kehla u 48. i Lucasa Barriosa u 82. minuti nastavka slomili vrlo dobre domaćine koji su u prvih 20 minuta prvog dijela bili dominantni na travnjaku, a Borussiju je samo čudo spašavalo od primitka gola.

Nakon sadržajnih 45 minuta bez golova, aktualni je prvak nakon svega tri minute igre u nastavku probio obranu Nürnberga. Lukasz Piszczek je lijepo na desnoj strani protivničkog šesnaesterca proigrao utrčalog Kehla koji smireno pogađa nebranjeni dio gola golmana Schäfera.

Nakon postignutog pogotka igra se s obje strane primirila, pa je pred sam kraj susreta, već gotovo otpisani igrač Borussije, Paragvajac Lucas Barrios, postigao svoj prvi pogodak sezone za konačnih 2-0. Paragvajac je inače želio napustiti klub zbog slabe minutaže, odnosno samo jednog starta u početnih 11 ove sezone, ali je ipak ostao i sada konačno zabio. Barrios je u prethodne dvije sezone u 65 susreta zabio 35 pogodaka.

Borussija je sada, barem na jedan dan, vodeća ekipa Bundeslige sa tri boda više od drugoplasiranih sastava Bayerna i Schalkea koji svoje susrete, ukoliko vrijeme dopusti, igraju u subotu.

 Bundesliga, 20. kolo:

Nürnberg - Borussia Dortmund 0-2 (Kehl 48, Barrios 82)

Redoslijed: 1. Borussia Dortmund 43, 2. Bayern 40 (-1), 3. Schalke 40 (-1), 4. Borussia Mönchengladbach 39...