Bundesliga
19

Borussia Dortmund protutnjala Wolfsburgom, Ibišević asistent u pobjedi Herthe

Piše: N. K.
VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund (Foto: EPA)
Nogometaši Borussije iz Dortmunda pobijedili su na Volkswagen Areni u okviru 1. kola Bundeslige ekipu Wolfsburga rezultatom 3:0.

Domaći su Milionere dočekali bez najbolji stopera, što se itekako osjetilo tokom utakmice. Sredinom prvog poluvremena Pulišić je na asistenciju Gotzea doveo Borussiju u vodstvo, a samo pet minuta kasnije Bartra koristi dodavanje Castra i udvostručuje prednost gostiju. Pitanje pobjednika ovog meča riješeno je pola sata prije kraja kada je Aubameyang pogodio na asistenciju danas sjajnog Pulišića.

Hertha je na Olimpijskom stadionu savladala Stuttgart rezultatom 2:0 i tako je ekipa iz Berlina nastavila s dobrim igrama i nakon odlično odrađenih priprema. Junak domaće pobjede bio je Leckie koji je u drugom poluvremenu postigao dva gola. Prvo je u 46. minuti pogodio na asistenciju reprezentativca Bosne i Hercegovine Vedada Ibiševića, a konačnih 2:0 postavio je u 62. minuti.

HSV je na Volksparkstadionu pobijedio Augsburg s minimalnih 1:0 i tako se donekle "saprao" blamaže od prošlog vikenda u Njemačkom kupu. Strijelac jedinog gola bio je Muller u osmoj minuti na asistenciju Walacea.

Novi prvoligaš Hannover je na Opel Areni savladao Mainz rezultatom 1:0. Trener Breitenreiter je tako nastavio niz bez poraza otkako je na klupi Hannovera, a strijelac odlučujućeg gola bio je Harnik u 73. minuti na asistenciju Ostrzoleka.

Kramarić je golom šest minuta prije kraja meča donio velika tri boda za Hoffenheim u duelu protiv Werdera iz Bremena odigranom na Wirsol Rhein-Neckar Areni.