Bundesliga
49

Borussia Dortmund porazom od Augsburga otvorila Bayernu prvu poziciju na tabeli

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Borussija Dortmund poražena je u prvom meču 24. kola njemačke Bundeslige na gostovanju kod Augsburga rezultatom 2:0 te su ozbiljno ugrozili prvu poziciju na tabeli.

Dortmund je nakon ovog kola ostao na 54 boda, tri više od Bayerna koji svoj meč 24. kola tek treba odigrati i ukoliko savlada Borussiju M'gladbach preuzet će prvu poziciju na tabeli.

U prvom poluvremenu meča između Augsburga i Borussije nije bilo puno prilika, a jedinu pravu koju su gledaoci vidjeli domaći igrači su pretvorili u pogodak. Igrala se 24. minuta kada je Dong-Won Ji iskoristio jednu odbijenu loptu i poslao je u mrežu gostiju za veliko slavlje domaćih navijača.

Isti igrač je u 68. minuti postigao i drugi pogodak čime je bacio na koljena gostujuće igrače, a jedino što je Borussija do kraja uspjela uraditi je utješni pogodak Paca u 81. minuti, nakon čega su jalovo napadali prema golu Augsburga, ali bez uspjeha.

Dortmund sljedeće sedmice očekuje i uzvratni meč Lige prvaka gdje su u prvom meču protiv Tottenhama poraženi sa 3:0 i morat će napraviti pravo čudo ukoliko misle proći u četvrtfinale.