Bundesliga
5

Borussia Dortmund doživjela novi poraz, upitan ostanak Terzića na klupi

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Borussije Dortmund doživjela je poraz od Bayera u Leverkusenu u susretu 17. kola njemačke Bundeslige rezultatom 2:1, što je šesti poraz Milionera u ovoj sezoni.

Bayer je bolje otvorio meč i već u 14. minuti golom Diabyja dolazi u vodstvo, no Borussija se uspjela vratiti u 67. minuti kada je Brandt pogodio za 1:1. Ipak, u finišu je Bayer ubacio u brzinu više, zaigrao još bolje i golom Wirtza stigao do novog vodstva, kasnije će se ispostaviti i pobjede.

Nakon ovog poraza pitanje je da li će trener bh. porijekla Edin Terzić ostati na klupi Borussije Dortmund s obzirom na to da je ovaj klub u prošlom kolu remizirao s Mainzom na svom terenu, a još od ranije pisalo se da bi do kraja januara mogao napustiti klupu ovog kluba.

Hoffenheim je kao gost bio bolji od Herthe u Berlinu. Domaći su u 12. minuti preko Piateka mogli doći do vodstva od 1:0, no Poljak je promašio penal, a kazna je stigla u 33. minuti kada je Rudy pogodio za 0:1.

Pitanje pobjednika riješio je Kramarić golom u 68. minuti, a Hrvat je u 88. minuti postigao svoj drugi, a za Hoffenheim treći gol kojim je stavio tačku na ovaj meč.

Gostujuću pobjedu upisala je i ekipa Wolfsburga koja je sa 2:0 bila bolja od Mainza, a golove za ovaj tim postigli su Bialek i Weghorst.

Tabela: