|

Boris Pavić: Široki Brijeg će biti prava sportska priča u novoj sezoni

Boris Pavić: Široki Brijeg će biti prava sportska priča u novoj sezoni
11
Klix.ba
11.6.2018. u 12:09
1
komentara
11

dijeljenja
Boris Pavić: Široki Brijeg će biti prava sportska priča u novoj sezoni Boris Pavić
Novi trener NK Široki Brijeg Boris Pavić danas je na stadionu Pecara održao konferenciju za medije na kojoj se predstavio javnosti i govorio o svojim ciljevima u narednoj sezoni.
"Možemo stvoriti konkurentnu ekipu i ispuniti ciljeve NK Široki Brijeg, a to znači ugroziti dominaciju Zrinjskog, minimalno izboriti Evropu kroz prvenstvo, u Kupu BiH pokušati doći do kraja, a uz sve to odigrati prave utakmice u kvalifikacijama za Evropsku ligu", izjavio je Pavić.

U više navrata je naglasio kako mu je izuzetna čast što je izabran za novog trenera Širokog te da je njegov prethodnik i prijatelj Goran Sablić postavio visoke standarde, kao i da će on to svojom strašću, profesionalnošću i radom nadograditi kako bi Široki Brijeg u novoj sezoni bio "prava sportska priča“.

Dalibor Šilić Dalibor Šilić


Izbor Pavića za novog šefa stručnog štaba sportski direktor Dalibor Šilić obrazložio je praktično kontinuitetom, odnosno činjenicom kako je u klubu procijenjeno da nakon svega dobroga što je učinio Sablić sada ne treba praviti "revoluciju“ igre, odnosa, nego da Pavić "svojom energijom donese na Pecaru potrebno za daljnji rast kluba“.

Što se tiče odlazaka i dolazaka igrača te početka priprema, Šilić je kazao da se svi igrači s posudbe vraćaju u Široki i da će njihov status rješavati "u hodu“. Dejan Čabraja, Dino Ćorić i Damir Zlomislić sanirali su povrede i na početku priprema bi se trebali pojaviti zdravi, pitanje je samo s kojim će intenzitetom startati.

Onima koji odlaze s Pecare pridružili su se Josip Ćorić i Ivan Baraban, a Stjepan Lončar je "99 posto novi igrač Rijeke“. Od prinova je zasad tu Eliomar od kojeg se očekuje da bude i pojačanje, a i u nastavku prelaznog roka tragat će se, prije svega, za ofanzivno orijentisanim igračima.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...