Nogomet
2

Boris Miljević sa Sebastianom Vettelom odigrao humanitarnu utakmicu

Klix.ba
Najtrofejniji bh. automobilist, Boris Miljević, nastupio je u humanitarnoj utakmici "Kick fur Kinder", koja je sinoć odigrana u Hanauu u Njemačkoj.

Nogometna ekipa vozača Formule 1 "Nazionale Piloti" pobjedila je ekipu "Promi 11" na humanitarnoj nogometnoj utakmici "Kick Fur Kinder", koja je sinoć odigrana na stadionu "Herbert Drese" u Hanauu, a rezultat je bio 4:2.

Ekipu "Nazionale Piloti" koju predvodi vlasnik Mario Di Natale, proteklih godina vodio je kapiten Michael Schumacher, dok je ove godine usljed njegovog izostanka, kapitenska traka pripala Sebastianu Vettelu, koji je predvodio ekipu do pobjede pred više od 6000 gledatelja.

Najtrofejniji bosanskohercegovački automobilist, Boris Miljević, zauzeo je mjesto u startnih 11 ekipe vozača Formule 1, pored kapitena ekipe Sebastiana Vettela, Julesa Bianchija i drugih automobilista.

"Velika mi je čast što sam dobio poziv gospodina Marija Di Natalea da se od ove godine priključim nogometnoj ekipi "Nazionale Piloti" i sa vozačima Formule 1 nastupim na humanitarnim manifestacijama kao što je 'Kick Fur Kinder'. Biti u startnoj postavi ekipe koju predvodi Sebastijan Vettel, pobjediti u svojoj debitantskoj utakmici i prikupiti veliku pomoć za djecu, neopisiv je osjećaj. Sada kada sam punopravni član ove ekipe, već na narednoj utakmici se nadam i svom prvom golu za ekipu", rekao je Miljević nakon utakmice.

Miljević će naredne dane provesti na Hockenheimu, gdje se ovog vikenda održava trka Formule 1 za veliku nagradu Njemačke.

Vezani članci