Stigao iz Slovačke
245

Boris Cmiljanić je novi nogometaš FK Sarajevo

E. B.
Boris Cmiljanić (Foto: FK Sarajevo)
Boris Cmiljanić (Foto: FK Sarajevo)
Crnogorski napadač Boris Cmiljanić je postao novi nogometaš Fudbalskog kluba Sarajevo.

Cmiljanić, koji će u martu napuniti 25 godina, u Sarajevo je došao iz slovačkog Slovana iz Bratislave, a s Bordo timom je potpisao ugovor do ljeta 2022. godine uz mogućnost produženja ugovora na još jednu sezonu.

"Sretan sam zbog postignutog dogovora sa Sarajevom. Svjestan sam gdje sam došao i da su ambicije kluba velike. Mislim da je suvišno govoriti o šampionskoj ekipi koja već treću zimu dočekuje na prvom mjestu na tabeli. Zahvaljujem se stručnom štabu na ukazanom povjerenju i obećavam da ću dati sve od sebe da ispunim očekivano. Svjestan sam isto tako i velikog broja navijača koje klub ima te sam i prije potpisa dobio poruke podrške. Spreman sam opravdati očekivanja i učiniti navijače sretnima", poručio je Cmiljanić.

Ovaj 193 centimetra visok napadač je karijeru počeo u podgoričkoj Budućnosti, a sa 18 godina je otišao u slavni nizozemski PSV.

No, tamo je igrao samo za juniorsku i rezervnu ekipu i nakon što nije upisao nijedan nastup za prvi tim, odlučio je sa 20 godina otići u Španiju, gdje nastupa za Huescu i drugi tim Levantea.

Nakon što je pola godine bio bez kluba potpisao je za Slovan u augustu 2019. godine, no nije se naigrao u redovima slovačkog giganta.

Bio je posuđivan austrijskoj Admiri Wacker i slovačkoj ekipi Zlate Moravce, a ove sezone je odigrao jedan meč za Slovan u kojem je upisao 10 minuta, te je odlučio pronaći novi klub, a odluka je pala na FK Sarajevo.

U 94 nastupa u seniorskom nogometu postigao je 9 pogodaka, a za omladinske reprezentacije Crne Gore (U19 i U21) u 13 nastupa postigao je tri gola.