Serie A
10

Borini i Suso donijeli važnu pobjedu Milanu protiv Genoe, Zukanović igrao 90 minuta

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana upisala je izuzetno važnu pobjedu u susretu 20. kola talijanske Serije A na gostovanju kod Genoe rezultatom 2:0.

Rossoneri su prošle sedmice poraženi od Juventusa u utakmici Superkupa Italije, ali taj poraz očigledno nije ostavio prevelike posljedice na ekipu Gennara Gattusa te su oni u prvom meču druge polusezone upisali pobjedu.

U prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a obje ekipe imale su nekoliko izglednih prilika da stignu u vodstvo. Ipak, Radu s jedne i Donnarumma s druge strane odlično su odradili svoj posao i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu obje ekipe igrali su još ofanzivnije i tražile su pogodak kojim će doći do vodstva, a u tome su prvi uspjeli gostujući igrači kada je Borini u 72. minuti iskoristio asistenciju Contija i pogodio za veliko slavlje Rossonera.

Genoa je nakon toga bacila sve karte u napad, a to je ostavilo prostora za kontre Milana i iz jedne takve u 83. minuti Suso je pogodio za konačnih 2:0.

Ervin Zukanović odigrao je svih 90 minuta za ekipu Genoe, a u 77. minuti je dobio žuti karton.

Milan je ovom pobjedom stigao do 34 osvojena boda i nalaze se na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka, dok je Genoa na 14. poziciji i ima 20 osvojenih bodova.