Trening FK Sarajevo
0

Bordo tim na derbiju agresivno i na pobjedu

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Večeras je na Koševu održan trening FK Sarajevo. Kako smo se uvjerili u ekipi vlada izuzetno dobra atmosfera pred okršaj sa najljućim rivalom Željezničarom koji se igra za dva dana bez prisustva gledalaca.

Ipak, vedro raspoloženje Mirze Varešanovića donekle je pokvario Muhamed Džakmić koji je napustio koševski travnjak na smom početku treninga - zbog povrede lista. Kako smo uspjeli saznati njegov nastupu u derbiju je upitan.

Treningu su prisustvovali i povrijeđeni nogometaši Ihtijarević i Hamzagić, kao i članovi Uprave bordo tima. Svoje nekadašnje saigrače došao je pozdraviti i Veldin Muharemović.

Evo šta je za Sarajevo-x.com rekao Mirza Varešanović, strateg bordo tima:

"Mi uvijek idemo na pobjedu. Tako će biti i ovaj put. Nećemo odstupiti od svoje napadačke orijentacije. Igraćemo agresivno od prve minute. Ako uz pozitivnu agresivnost budemo imali i koncentraciju, bit ćemo u prednosti. Zadovoljan sam ukupnim dojmom. Ja sam optimista”, apostrofira Varešanović.

Iako se posljednjih dana u medijima spominjao povratak u bordo dres Džemala Berberovića, bh. reprezentativac nije bio prisutan.

Za kraj treba spomenuti da su kapije koševskog stadiona bila zaključane veći dio treninga. Zbog čega - ne znamo.

Ekipa našeg portala sutra će prisustvovati treningu Željezničara.