Ligue 1
5

Bordeaux siguran protiv Bastije, Lorient pregazio Metz

Piše: N. K.
Foto: Twitter/FCGirondins Bordeaux
Foto: Twitter/FCGirondins Bordeaux
Nogometaši Bordeauxa pobijedili su na svom terenu u okviru 34. kola francuske Ligue 1 ekipu Bastije rezultatom 2:0.

Gosti su i prije ove utakmice djelovali kao ekipa zrela za Ligue 2, dok domaći u 2017. godini igraju sjajan nogomet i na pragu su četvrte pozicije i osiguranja Evrope.

Bordeaux je u prvom poluvremenu imao više od igre, ali je Bastia stvorila konkretnije prilike. Ipak, mreže su mirovale nakon prvih 45 minuta.

Domaće je u vodstvo doveo Malcolm u 55. minuti na asistenciju Sankhare, koji je u 69. minuti udvostručio prednost i postavio konačan rezultat 2:0.

Vrijedi istaći da su gosti posljednjih petnaest minuta igrali s igračem manje nakon isključenja El Kaoutarija.

Nantes je slavio u gostima protiv Caena na krilima dvostrukog strijelca Bammoua, a sigurnu pobjedu ostvario je i Lille protiv Guingampa (3:0). Dvostruki strijelac bio je De Prenville, a u listu strijelaca upisao se i Eder.

Sjajnu utakmicu odigrali su Dijon i Angers. Domaći su u prvom poluvremenu imali prednost od 3:0 golovima dvostrukog strijelca Dionyja i Lees Meloua, a onda su gosti preko Manganija sa penala i Ekambija smanjili prednost i postavili konačni rezultat 3:2.

Lorient je pregazio Metz na svom terenu rezultatom 5:1. Za domaće su pogađali Ciani, Waris, Moukandjo i dva puta Cabot, dok je počasni gol za goste postigao Diabate iz penala.