Ligue 1
4

Bordeaux bolji od Metza, Lyon neočekivano poražen od Lorienta

Piše: Edin Isanović
Slavlje igrača Lorienta (Foto: AFP)
Slavlje igrača Lorienta (Foto: AFP)
Odigrano je pet utakmica 32. kola francuske Ligue 1, a postignuti su sljedeći rezultati: Bordeaux- Metz 3:0, Cean – Montpellier 0:2, Dijon – Bastia 1:2, Lyon – Lorient 1:4 i Nancy – Rennes 3:0.

Bordeaux vodi borbu za izlazak na evropsku scenu. Stoga su bili pod imperativom pobjede u okršaju s Metzom. Igrao se 14. minut kada je Malcom pogodio za 1:0. Do kraja prvog dijela domaći su imali još nekoliko prilika, ali se minimalnim vodstvom Bordeauxa otišlo na odmor.

Na 2:0 povećao je Vada u 50. minuti sa jedanaest metara. Isti igrač dvije minute poslije postiže i treći pogodak za domaće, u tim trenucima semafor je pokazivao 3:0. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

Caenu je na megdan stigao Montpellier. Oba kluba vode borbu za opstanak. Važnost utakmice utjecala je na igrače oba kluba i na odmor se otišlo sa nepopularnim rezultatom 0:0.

Gosti su poveli u 49. minuti kada je mrežu Ceana pogodio Sessegnon. Konačnih 0:2 postavio je Ikone u 88.minuti meča.

Dijon, koji se nalazi u opasnoj zoni, dočekao je posljednjeplasiranu Bastiu. Nakon prvih 45 minuta bilo je 1:1. Gosti su poveli golom Crivellija u 17. minuti. No, u 29. minuti Lees-Melou je poravnao rezultat. Bastia golom Cahuzaca dolazi do vodstva od 2:1. Gosti su na kraju osvojili kompletan plijen

Lyon je u 28. minuti golom Tolissoua poveo sa 1:0. Ipak, Waris je u 42.minuti poravnao na 1:1, a to je bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku su gosti došli do preokreta. U 49. minuti pogodio je Marveaux za 1:2.

Premda su domaći pokušavali da izjednače, u 74. minuti Lorient preko Moukandjoa stigli do 1:3. Osam minuta poslije isti igrač postavlja konačnih 1:4. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao. Neočekivana pobjeda gostiju koji se bore za opstanak.

Nancy je pogotkom Juniora Dale poveo u 11. minuti protiv Rennesa. Dia je u 52 .minuti povećao na 2:0, a samo trinaest minuta poslije isti igrač je ponovo bio strijelac za konačnih 3:0. Nancy je osvojio izuzetno tri vrijedna boda.