Zlatibor
7

Borac u prijateljskom meču remizirao s podgoričkom Budućnosti

Klix.ba
Foto: FK Borac
Foto: FK Borac
Nogometaši Borca remizirali su večeras s ekipom podgoričke Budućnosti rezultatom 2:2 u trećoj kontrolnoj utakmici tokom priprema na Zlatiboru, iako su dva puta bili u rezultatskom zaostatku.

Izabranici Željka Vranješa bili su znatno bolji rival tokom cijelog meča, jednom pogodili i okvir gola te nisu iskoristili jedanaesterac u 60. minutu kod prednosti crnogorskog šampiona, kojem je okršaj sa Borcem bio generalna proba pred dvomeč drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv beogradskog Partizana.

Prva tri gola na meču postignuta su za sedam minuta, u intervalu od 7. do 14. minuta, a strijelac za banjalučki tim bio je Bojan Puzigaća u devetom minutu. U 60. minutu isti igrač nije uspio da jedanaesterac pretvori u gol, ali je zato, u 77. minutu, kapiten Boris Raspudić našao put do mreže Budućnosti i postavio konačan rezultat.

"Utakmica protiv Budućnosti bila je tvrda, sa dosta faulova. Viđena su četiri gola, dva puta smo gubili, ali smo uspjeli da se vratimo i pokažemo da imamo karakter. Naivno smo primili golove, jedan smo postigli iz igre, a drugi iz akcije kod slobodnog udarca, gdje sam ja uspio da zatresem mrežu, što me izuzetno raduje na polju samopouzdanja. Na kraju smo mogli i da pobijedimo, ali nas sreća nije poslužila jer smo pogodili stativu i promašili jedanaesterac", rekao je nakon utakmice Boris Raspudić.

Zadovoljan poslije meča bio je i šef struke Željko Vranješ.

"Dominirali smo po pitanju posjeda lopte i šansi, posebno u drugom poluvremenu. Zadovoljan sam onim što je ekipa pružila, naročito trkom. Lopta bolje 'sluša' nego što je to ranije bio slučaj, igrači se sve bolje upoznavaju, tako da generalno situacija ide u željenom smjeru", naveo je Vranješ.

Inače, utakmici protiv današnjeg rivala Borac je počeo u sastavu: Avdukić, Dujaković, Ojdanić, Janičić, Puzigaća, Radulović, Danilović, Guberac, Veselinović, Galešić, Karić. U posljednjih 20-30 minuta šef stručnog štaba Željko Vranješ izmijenio je cijelu postavu, te na teren poslao novih 11 fudbalera.

Sutra od 10 sati igrači sa manjom minutažom igraju protiv subotičkog Spartaka, dok će posljednju utakmicu na srbijanskoj planini Borac odigrati 8. jula protiv Javora iz Ivanjice.

Povratak u Banja Luku slijedi 9. jula.