Premijer liga BiH
25

Borac u posljednjem meču godine dočekuje Slobodu: Trijumfom dostiže sarajevske rivale

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Posljednja utakmica 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i ujedno zadnja u 2019. godini igrat će se danas u Banjoj Luci između Borca i Slobode.

Banjalučka ekipa se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji, ali bi s današnjom pobjedom mogla prezimiti na diobi drugog mjesta sa Željezničarom i samo bodom zaostatka u odnosu na lidera Sarajeva.

Zato će im biti potrebno da odigraju u odličnom ritmu u kakvom igraju posljednja dva mjeseca budući da su neporaženi već osam uzastopnih utakmica.

S druge strane, Sloboda će se do kraja sezone grčevito boriti za opstanak jer trenutno imaju samo bod više od Čelika, koji je u zoni za ispadanje.

Tuzlaci ne znaju šta je pobjeda u Premijer ligi već gotovo tri mjeseca i zaista bi bilo veliko iznenađenje da danas kod nezgodnih domaćina upišu tri boda.

Jedino što Slobodi ide na ruku je upravo ta posljednja pobjeda ostvarena sredinom septembra kada su savladali s 3:1 svog današnjeg rivala, ali u Tuzli. Međutim, Sloboda nikad nije slavila u Banjoj Luci, a na zadnja četiri međusobna duela na Gradskom stadionu nije postigla ni pogodak.

Utakmica između Borca i Slobode igra se danas u Banjoj Luci s početkom od 15:00 sati.

Tabela: