Premijer liga BiH
16

Borac u finišu utakmice slomio otpor Olimpika i upisao važnu pobjedu

N. K.
Detalj s utakmice u Banjoj Luci (Foto: Facebook/FK Borac)
Detalj s utakmice u Banjoj Luci (Foto: Facebook/FK Borac)
Nogometaši Borca pobijedili su na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u 20. kolu Premijer lige BiH ekipu Olimpika rezultatom 2:0 pa su tako na najbolji način najavili proljetni dio prvenstva.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvu priliku na utakmici imao je Borac u 20. minuti preko Zakarića iz slobodnog udarca. Ipak, udarac s nekih 25 metara otišao je tik pored gola Olimpika.

Borac je do odlaska na odmor stezao obruč oko gola Olimpika, a najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Vranješ. Iskusni ofanzivac je šutirao nakon sjajnog solo prodora, ali je Hadžić odbranio skrenuvši loptu u korner. Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku meča Borac je mogao do vodstva. Zakarić je šutirao, ali čist gol spasio je Lekanović koji je loptu izbio na gol-liniji.

Borac je potom igrao vrlo loše. Iako su imali inicijativu nisu uspjeli stvoriti ozbiljne prilike protiv odlično organizovane ekipe Slavka Petrovića. Na kraju je Olimpik čak mogao i do gola, ali je Pavlović krajnjim naporom uspio odbraniti udarac Horića.

I kada su svi očekivali da će se meč okončati remijem, Borac u 87. minuti dolazi do vodstva. Ćosić je uputio dobar centaršut, lopta stiže do potpuno samog Melega koji preciznim udarcem pogađa mrežu gola gostiju. Borac je na kraju u sudijskoj nadoknadi preko Vranješa iz penala potvrdio pobjedu i slavio rezultatom 2:0.

Borac se večerašnjom pobjedom probio na treće mjesto Premijer lige BiH preskočivši Velež i Široki Brijeg, dok je Olimpik ostao na posljednjoj poziciji.

Rezultat i strijelci:

Borac - Olimpik 2:0 (Meleg 87', Vranješ 90')

Tabela: