Nogomet
0

Borac traži od NSBiH i UEFA-e da preispitaju odluku o uskraćivanju licence za Evropu

Piše: D. B.
Upravni odbor Borca
Upravni odbor Borca
Na današnjoj sjednici Upravnog odbora FK Borac je odlučeno da klub zatraži od NSBiH i UEFA-e preispitivanje odluke o uskraćivanju licence Banjalučanima za nastup u Evropi sljedeće sezone.

Glasnogovornik FK Borac, Slobodan Petrović, za Klix.ba je otkrio zaključke Upravnog odbora banjalučkog kluba, koji su doneseni na sjednici održanoj povodom uskraćivanja licence za Evropu ekipi iz grada na Vrbasu.

"Zaključeno je da će FK Borac UEFA-i poslati pismo u kojem traži preispitivanje odluke o uskraćivanju licence našem klubu za nastup u Evropskoj ligi. Smatramo da Borac nije dovoljno zaštićen od NSBiH kada je riječ o našim interesima, dok krovna institucija bh. nogometa reaguje drastično kada su u pitanju kazne za Borac. Uputit ćemo oštro pismo i predsjedniku NSBiH Elvedinu Begiću i generalnom sekretaru Jasminu Bakoviću, od kojih ćemo tražiti da zaštite Borac", izjavio je Petrović.

Dodao je da je Borac ispunio sve obaveze za dobijanje licence te da je NSBiH prošle godine dodijelio licencu FK Sarajevo, iako je ovaj klub imao dugovanja.

"FK Sarajevo je dobio licencu prošle godine uprkos dugovanjima, a mi smo sva dugovanja riješili u periodu između zasjedanja prvostepene i drugostepene Komisije za licenciranje. Kada je predsjednik UO FK Borac Slobodan Radulj upitao zbog čega je Borcu uskraćena licenca, dobili smo odgovor da je došlo do izmjena pravilnika NSBiH po kojima UEFA neće razmatrati uplate uplaćene poslije 31. marta. O tim izmjenama smo obaviješteni tek tada, ali ne ranije. UEFA ima rok do 2. juna da se izjasni o našim zahtjevima", rekao je Petrović.