Kapiten Crne Gore
103

Borac sprema najveće pojačanje ikad u Premijer ligi BiH: Poslali su ponudu Stevanu Jovetiću

K. H.
Stevan Jovetić u dresu Herthe (Foto: EPA-EFE)
Stevan Jovetić u dresu Herthe (Foto: EPA-EFE)
Čelni ljudi FK Borac uveliko rade na sklapanju igračkog kadra za novu sezonu, a banjalučki ATV nezvanično saznaje da su iz Upravnog odbora ovog kluba zagrizli za Stevana Jovetića, kapitena reprezentacije Crne Gore.

Oni navode kako je klupsko rukovodstvo već poslalo ponudu na adresu ovog proslavljenog evropskog nogometaša, no da Borac nije jedini zainteresovan za njegove usluge i da će se za njegov potpis voditi velika borba.

"Ipak, ukoliko bi "crveno-plavi" uspjeli da ga privole u svoje redove, bio bi to jedan od najzvučnijih transfera u premijerligaškoj historiji", navodi se u tekstu ATV-a.

Jovetić je karijeru počeo u Partizanu 2006. godine, a dvije godine nakon toga za 10,8 miliona eura pojačao je Fiorentinu. Za ovaj tim je igrao pet sezona, a onda je za 26,7 miliona eura pojačao Manchester City, iako je u to vrijeme i menadžer Arsenala Arsene Wenger svim silama želio da ga dovede u svoje redove.

U Cityju ipak nije pokazao puni potencijal i često je bio povrijeđen, pa je već 2015. godine otišao na posudbu u Inter, koji ga je otkupio za 14,5 miliona eura. Ipak, u januaru 2017. godine je otišao u Sevillu na posudbu, a karijeru je nastavio u redovima Monaca, za koji je igrao od 2017. do 2021. godine.

Nakon toga, oprobao se i u redovima berlinske Herthe, a ugovor s ovim klubom mu je istekao. Za reprezentaciju Crne Gore je odigrao 65 mečeva, a postigao je 31 pogotka.