Maksimalan učinak
1

Borac, Sloga i Kozara zabilježili pobjede i u drugom kolu 1. lige RS

Piše: D. B.
Nakon drugog kola 1. lige RS maksimalan učinak od po dvije pobjede imaju banjalučki BOrac, Sloga iz Gornjeg Crnjelova te Kozara.

Sloga iz Gornjeg Crnjelova je ugostila Slaviju iz Istočnog Sarajeva te je upisala pobjedu rezultatom 3:1. Domaći su poveli goolom Delića u 20. minuti koji je pogodio iz jedanaesterca, a potom je samo tri minute kasnije izjednačio Kokot na 1:1. Sloga je u nastavku imala više od igre te je postigla još dva pogotka. Strijelci za pobjedu su bili Arnautović u 60. i Miljković u 86. minuti. Bila je ovo druga pobjeda za Slogu u dvije odigrane utakmice nove sezone 1. lige RS.

U Zvorniku su snage odmjerile Drina i Modriča Alfa, a rezultat susreta je bio 1:1. Gosti su nakon prvog poluvremena imali minimalnu prednost zahvaljujući pogotku koji je u 30. minuti postigao Šuka, a izjednačenje domaćoj ekipi donio je Jevtić u nastavku, tačnije u 48. minuti za konačnih 1:1.

Golom Glišića iz 45. minute Kozara je upisala minimalnu pobjedu protiv Podrinja, ali vrijednu nova tri boda.

Drugu pobjedu u dva odigrana kola upisao je i banjalučki Borac koji je savladao ekipu Tekstilca. Gosti su poveli u 35. minuti golom Perića, a za preokret su se pobrinuli Žeravica u 49. i Danilović u 85. minuti susreta.

Trijumf pred domaćim navijačima upisala je Sutjeska savladavši prijedorski Rudar rezultatom 2:1. Domaćini su poveli u 30. minuti golom Okuke, a samo tri minute kasnije je Gavranović iz jedanaesterca pogodio za 1:1. Pobjedu Sutjesci donio je Rašević u samom finišu utakmice.

Gostujuću pobjedu Slobodi iz Mrkonjić Grada donio je Savanović u 29. minuti utakmice protiv banjalučkog Željezničara.